Aja gumantung marang wong liya. - Anonymous

Aja gumantung marang wong liya. - Anonymous

ra ono isine

Ing urip, kita dadi siji lan ora bakal dadi siji. Minangka urip terus, kita nggawe akeh hubungan. Akeh wong sing larang regane kanggo kita, mula bisa dadi rumiyin tetep ana. Nanging ora ana tujuan kanggo urip, mula kita ngandelake wong sing ora bisa ngandelake awake dhewe.

Ngerti mesthi, yen kita minangka dhukungan paling gedhe. Ora preduli sing ninggalake kita, kita ora bakal rumangsa ora bisa dipercaya, yen kita nggawe awake dhewe bisa ngadhepi apa wae sing bakal ditindakake. Kanggo nggayuh iki, kita kudu mbangun kekuatan mental.

Kita kudu bisa mental ngatasi masalah lan saben masalah sing bakal ditindakake. Kita uga kudu sehat fisik kanggo ngrampungake masalah kasebut. Mangkono, kita kudu nyenengi ati-ati. Iki ora padha karo dadi egois, nanging perawatan diri penting kanggo tuwuhing wong.

Yen tambah akeh wong siji, sampeyan bakal rumangsa manawa wong kasebut bakal ngrampungake masalah sampeyan. Nanging amarga ana alesan, wong liya, nanging cedhak, bisa uga ora bisa netepi janji. Yen kita durung siyap kanggo kahanan sing kaya ngono, mula kita bakal rumangsa angel, nanging ora bakal tumindak.

sponsor

Mula saka iku, mesthi menehi saran supaya ora gumantung karo wong liya. Yen kita rumangsa ora duwe katrampilan tartamtu sing njaga kita supaya ora bisa ditindakake, mula ora nampa kekurangan ketrampilan minangka kekalahan, kita kudu nggarap katrampilan kasebut. Iki bakal mbantu kita nganyarke awake dhewe minangka wong lan nglengkapi kita dadi luwih mandhiri.

Sampeyan May Uga Like