Wong wicaksana bisa sinau luwih akeh saka pitakon sing bodho tinimbang wong bodho bisa sinau saka wangsulan sing wicaksana. - Bruce Lee

Wong wicaksana bisa sinau luwih akeh saka pitakon sing bodho tinimbang wong bodho bisa sinau saka wangsulan sing wicaksana. - Bruce Lee

ra ono isine

Wong wicaksana mesthi nyoba sinau apa wae sing bisa dingerteni kabeh sing bakal ditemokake ing jagad iki. Dheweke mesthi nyoba sinau luwih akeh, ngerti luwih akeh, lan ora ana sing nunjukake ing proses kasebut.

Wong wicaksana bisa uga ngobrol sajrone pirang-pirang jam karo wong sing duwe pitakonan bodho kanggo sinau apa sing di coba. Apa perspektif wong sing nggawe dheweke takon pitakon kasebut? Apa maneh yen pitakonan sing dianggep wong bodho iku wong sing wicaksana!?

Pramila, wong wicaksana mesthi nyoba mangertos apa sing ditakokake dening pitakonan kasebut. Ora mung masalah, nanging wong wicaksana uga terus nyoba sinau kaya sing bisa ditemokake.

Nanging, wong gemblung bakal kabeh ngobrol lan kurang gaweyan. Dheweke, ing tangan liyane, bakal terus ngomong kaya dheweke ngerti kabeh; Wong-wong iki sing paling ora ngerti babagan donya, nanging ora bakal nate urep karo sapa wae.

sponsor

Kadhangkala dheweke sibuk banget nggambarake legenda, supaya dheweke lali karo apa sing dicritakake dhisik marang sampeyan. Kanthi cara iki, dheweke mung kepepet nganggo crita sing digawe.

Wong-wong iki, nalika dijaluk luwih apik, bakal blabber ing wiwitan, banjur bakal nyoba ngganti topik tinimbang nyoba sinau. Dadi, apa sing sampeyan karepake mesthi dadi pilihan sampeyan. Pilih kanthi apik.

Sampeyan May Uga Like