Mula ora nuli tuku barang-barang kanggo bocah-bocah, mula kudu mulang barang-barang sing durung tau diwulangake. Bahan nganggo nanging kawruh tetep tetep. - Bruce Lee

Mula ora nuli tuku barang-barang kanggo bocah-bocah, mula kudu mulang barang-barang sing durung tau diwulangake. Bahan nganggo nanging kawruh tetep tetep. - Bruce Lee

ra ono isine

Kawruh lan nilai sing cocog yaiku watu mlangkah saka wong sukses. Siji kudu duwe kabeh nilai lan pendhidhikan sing dibutuhake supaya bisa mangayuh katrampilan lan entuk kekarepan. Urip nawakake akeh kesempatan kanggo entuk kamulyan.

Parenting minangka proses sing angel lan bertahap sing perlu adaptasi lan pangerten bertahap kabeh babagan lan nggawe cetakan kanthi sesuai. Para wong tuwa ora kudu ngetrapake rasa seneng dhuwit nanging mbantu bocah kanggo mbangun kabecikan lan karakter.

Watak penting banget lan instrumen kanggo nggawe kapribadian individu. Iki ora mung bakal mbantu bocah-bocah berkembang dadi manungsa sing lengkap nanging uga menehi kekuwatan adhedhasar keterampilan moral lan sosial.

Ora ana wong sing bisa urip dhewe, lan wong tuwa kudu fokus supaya anak-anake bisa adaptasi kanthi cepet ing kahanan apa wae wiwit cilik. Para wong tuwa uga kudu ngati-ati supaya ora ngrusak wong sing ditresnani kanthi menehi kabeh lan apa wae sing dikepengini bocah cilik.

sponsor

Iki ora mung bakal nggawe bocah ngerti yen ora bakal ana regane wektu lan dhuwit, nanging uga bisa mbantu dheweke maju ing panguripan kanthi luwih cetha lan pangerten. Ibu-ibu kudu nyoba mbantu anak-anake supaya ora dolanan utawa hadiah sing larang, nanging kanthi dhasar urip lan mbantu bocah kasebut nduwe pandangan optimis babagan urip.

Wong sing umure luwih awal kudu nyoba ngadhepi kesulitan ing urip lan nyiapake awake dhewe sesuk luwih becik. Masalah lan momotan kerja minangka bagean saka urip. Mangkono, kita kudu nulungi taktik dhasar lan pelajaran urip sing dibutuhake kanggo slamet.

Prestasi sing penting lan materialis padha karo bledug lan bakal sirna, ora kaya piwulang urip lan ilmu sing bisa tahan tes wektu.

sponsor
Sampeyan May Uga Like