Apa Katresnan? Katresnan iku ora ana paukuman. - Dalai Lama XIV

Apa Katresnan? Katresnan iku ora ana paukuman. - Dalai Lama XIV

ra ono isine

Katresnan iku ora liya, nanging ora ana pangadilan. Yen sampeyan tresna karo wong, sampeyan ora weruh kesalahane wong kasebut. Sampeyan cukup gampang nyatakake yen sampeyan tresna karo wong, nanging ing sisih liyane, sampeyan terus ngukum wong kasebut kanthi apa wae.

Elinga tenan yen sampeyan tresna karo wong, dheweke ora duwe kapisah kanggo sampeyan. Persis kaya jiwa siji, nanging ana rong badan sing beda.

Penting mangertos manawa sampeyan tresna karo wong liya, sampeyan bisa nyoba ngupayakake kesalahan sing ditindakake dening wong liya, nanging ora ateges sampeyan terus nyalahake dheweke.

Loro sampeyan ora beda kanggo wong sing diadili. Kaya skenario sing ora ana penganggep. Sampeyan bisa ngadili dhewe? Ora, apa ora? Mangkono uga, sampeyan ora bisa ngadili wong sing sampeyan tresnani.

sponsor

Yen sampeyan duwe pendapat utawa nyoba banget, coba waca kanggo sampeyan ing jero supaya sampeyan ngerti yen sampeyan bener-bener bener. Coba takon maneh babagan sampeyan yen sampeyan tresna karo wong, mula mesthi!

Yen sampeyan tresna karo wong, sampeyan ora milih wong liya maneh. Yen sampeyan isih ngadili wong kasebut, bisa uga amarga sampeyan ora nate tresna maneh.

Elinga, sampeyan ora duwe hak kanggo ngadili wong liya. Sampeyan bisa uga ora seneng karo prekara-prekara tartamtu ing wong liya, nanging ora menehi hak kanggo milih.

Mung priksa manawa sampeyan ngobrol karo wong liya babagan perkara kasebut, lan coba mulihake menyang papane.

sponsor

Wayahe sampeyan ngaso lan nyoba gabung karo potongan-potongan sing rusak, kabeh bakal bisa dirampungake kanthi otomatis, tanpa nindakake gaweyan tambahan.

Mung ngrembug banjur nyoba padha mratelakake panemume, kanthi mangkono mangertos alasan saben liyane babagan padha.

Sampeyan May Uga Like