Kepiye sampeyan tresna sampeyan yaiku carane mulang wong liya tresna. - Rupi Kaur

Kepiye sampeyan tresna sampeyan yaiku carane mulang wong liya tresna. - Rupi Kaur

ra ono isine

Kabeh wong kudu tresna dhewe lan monggo tresna marang awake dhewe ing ngarep wong liya. Bener, iki dudu tumindak egois, nanging pancene kabutuhan ing donya saiki. Ana pitutur sing misuwur sing ujar manawa Gusti Allah nulungi wong liya.

Kita kudu tresna marang awake dhewe lan ngormati awake dhewe. Iki ora mung nyetel pathokan kanggo kita, nanging uga kanggo wong liya. Tumindake kabecikan sing dituduhake kanggo awake dhewe, pungkasane bakal padha karo wong liya.

A wong kudu ngakoni kesalahane lan nyoba mangertos yen ora ana wong sing sampurna ing donya iki. Ora ana sing diarani kesempurnaan ing hubungan manungsa. Wong sing paling sampurna bakal ora mungkin tresna. Kita kelangan cacat ing liyane luwih saka katrampilane.

Kesempurnaan iku mung khayalan. Wiwitane, kita kudu ngerti kepiye cara pikiran kita. Iki perlu dingerteni amarga hubungan lan emosi manungsa kabeh dikepungake karo fakultas otak sing ora sadar.

sponsor

Kita kudu nyetel pathokan dhewe babagan carane wong kudu nampa kita. Kita dudu Budha tumrap kekarepan sapa wae, nanging kita dadi kepinginan kanggo kepinginan. Regane kudu didhasarake bakat dhewe lan dudu anggepan wong liya.

Iki uga penting kanggo ngerteni manawa kudu ngormati keterampilan dhewe lan yakin manawa kita bisa nggayuh apa sing diimpi lan nggarap utawa nggawe mukjizat. Kita kabeh minangka titah sing paling luhur, lan ora kudu mbedakake awake dhewe.

Masyarakat kudu ngerti kita minangka wong sing wis nggayuh kahanan tentrem kanthi raga lan jiwa. Kita kudu eling yen kita kudu njaga awake dhewe luwih dhisik lan urip dhewe sadurunge ngajar masyarakat kepiye cara ngrawat.

sponsor